Вести

Празнување на Денот на европската соработка 2017

28.09.2017

На 27 септември 2017 година во организација на нашата Interreg - ИПА Програма за прекугранична соработка Бугарија – Македонија се одржа прослава на Денот на европската соработка 2017. Прославата се одржа во спортската сала "Арена Петрич" во Петрич. Официјалните гости на настанот беа: г-дин  Сухејл Фазлиу, министер за локална самоуправа на Република Македонија;  г-ѓа Деница Николова, заменик министер за регионален развој и јавни работи на Република Бугарија;  Амбасадорот на Република Македонија во Република Бугарија Н.Е.

Ден на европската соработка 2017

18.09.2017

Шеста година по ред во месецот септември 2017 година низ цела Европа ќе биде одбележан Денот на европската соработка со организирање на стотици локални настани. Целта на кампањата, координирана од Европската комисија во соработка со Комитетот на регионите и Европскиот парламент е да се претстават на пошироката јавност постигнувањата на соработката меѓу европските земји и региони.

Ден на европската соработка 2017

18.09.2017

Ден на европската соработка 2017

Спортски празник “Заедничките граници не прават поблиски”

Instructions for Single Tender Procedures for Service

10.08.2017

In order to facilitate the process of elaboration of tender dossiers and conducting of single tender procedures for service, the Managing Authority has drafted additional instructions, supplementing the Project implementation manual and the PRAG. The instructions follow the main steps and the minimal set of documents, applicable to the single tenders for service.

The instructions are available HERE

Providing service for “Organization of events under Interreg - IPA CBC Programmes Bulgaria - Serbia, Bulgaria - the Former Yugoslav Republic of Macedonia and Bulgaria - Turkey”

19.07.2017

Ministry of Regional Development and Public Works of the Republic of Bulgaria, Directorate General “Territorial Cooperation Management” intends to award a service contract for organization of events under Interreg - IPA CBC Programmes Bulgaria - Serbia, Bulgaria - the Former Yugoslav Republic of Macedonia and Bulgaria – Turkey.

The tender dossier is available HERE

Supply of office furniture under Interreg-IPA Cross-border Programmes, managed by the Republic of Bulgaria

06.07.2017

Ministry of Regional Development and Public Works of the Republic of Bulgaria, the Directorate General “Territorial Cooperation Management” intends to award a supply contract for delivery, fitting and installation of office furniture for the needs of the Interreg-IPA CBC Programmes Bulgaria - Serbia, Bulgaria - the former Yugoslav Republic of Macedonia and Bulgaria – Turkey.

 

The tender dossier is available HERE

 

Oбука за бенефициентите чии проекти дополнително се финансирани во рамките на Првиот повик

27.06.2017

На 27 јуни 2017 година во просториите на Заедничкиот секретаријат во Ќустендил  се одржа обука за бенефициентите чии проекти дополнително се финансирани во рамките на Првиот повик за избор на проектни предлози.

Pages

Subscribe to Вести