Вести

Резултати од административната оценка и оценката на подобноста на проектните предлози од првиот повик за предлог проекти по Интеррег - ИПА Програмата за прекугранична соработка Бугарија - Македонија 2014-2020

21.04.2016

Резултати од административната оценка и оценката на подобноста на проектните предлози од првиот повик за предлог проекти по Интеррег - ИПА Програмата за прекугранична соработка Бугарија - Македонија 2014-2020, во согласност со одлуката на Заедничкиот комитет за следење од 14.04.2016 година.

 

Втората средба на Заедничкиот комитет за следење на Програмата Interreg - IPA CBC Бугарија - Македонија се одржа во Куманово

19.04.2016

Втората средба на Заедничкиот комитет за следење на Програмата Interreg-IPA CBC Бугарија - Македонија CCI: 2014TC16I5CB006 се одржа на 14 април 2016 година во Куманово. Средбата беше под претседателство на Мјелма Мехмети - Петерсен - државен советник за европски интеграции во Министерството за локална самоуправа на Република Македонија, а копретседател беше Деница Николова, заменик министер за регионален развој и јавни работи на Република Бугарија.

CANCELLATION OF A SUPPLY TENDER PROCEDURE

15.04.2016

CANCELLATION

OF A SUPPLY TENDER PROCEDURE

Supply of brand new motor vehicles for the needs of IPA CBC Programmes Bulgaria - Serbia, Bulgaria - the former Yugoslav Republic of Macedonia and Bulgaria – Turkey

Состанок на Заедничкиот Комитет за Следење

30.03.2016

Заедничкиот Комитет за Следење на Програмата за прекугранична соработка Interreg - IPA CBC CCI 2014TC16I5CB006 ке одржи состанок на 14 април 2016 во Куманово.

Questions and answers regarding tender procedure “Performance of Impact Evaluation of the IPA Cross-border Programmes 2007-2013, managed by the Republic of Bulgaria”, Ref: 2007CB16IPO006-TA-2016-1, 2007CB16IPO007-TA-2016-1, 2007CB16IPO008-TA-2016-1

23.02.2016

The Ministry of Regional Development and Public Works of the Republic of Bulgaria, Directorate General “Territorial Cooperation Management” announces answers to the submitted within the deadline questions by potential tenderers to the launched on 02.02.2016 tender procedure for Impact Evaluation of IPA Cross-border cooperation Programmes (2007-2013),  managed by Republic of Bulgaria.

The questions and answers can be found  HERE

Нова верзија на PRAG за 2016 година - кратко резиме

27.01.2016

Новата верзија на Практичниот водич за договорни процедури за надворешните активности на ЕУ (PRAG) за 2016 година стапи во сила на 15.01.2016 година.

Краткото резиме на промените во верзијата на PRAG можете да го најдете ТУКА.

 

Нова верзија на PRAG

18.01.2016

Почитувани бенефициенти,

Ве известуваме дека од 15 јануари 2016 година во сила е новата верзија на PRAG

Новата верзија на PRAG може да ја најдете ТУКА

 

Листа на потенцијални кандидати кои бараат партнер - АКТУЕЛИЗИРАНА

05.01.2016

Прв Повик за проектни предлози на Интерег-ИПА Програмата за прекугранична соработка Бугарија-Македонија

Листа на потенцијални кандидати кои бараат партнер по Приоритетни оски:

1. ЖИВОТНА СРЕДИНА - меки проекти

2. ЖИВОТНА СРЕДИНА - инвестициски проекти

Pages

Subscribe to Вести